Cercetările cu privire la Omega 3
Trebuie să cred cercetărilor științifice?
Deseori auzim cum rezultatele cercetărilor sunt diametral opuse a ceea în ce noi credem, și cum noi am fost învățați să gândim despre ceva.
Să luăm ca exemplu consumul de omega 3, care este tot mai în vogă.
Cercetările care se fac, deobicei au ca material de studiu suplimentele de Omega 3, care poate că și au o tehnologie foarte modernă de prelucrare, totuși nu le pot numi vii, în comparație cu uleiul proaspăt stors din semințe. Ca comparație să luăm mustul proaspăt stors și sucul din pachetele din vânzare. Așa cred eu.
Mai știu că și o mare influiență o are credința omului. Vorbesc despre binecunoscutul efect placebo. Deci mai depinde și de punctul de vedere personal când consumi un aliment. Eu personal nu cred că sănătatea noastră depinde strict de ceea ce consumăm, dar de un ansamblu de măsuri, cum ar fi:
- nutrienții consumați
- cantitatea și calitatea apei consumate
- efortul fizic pe parcursul zilei
- durata și orele de somn
- starea emoțională
- prezența unui scop puternic în viață
Când se face o afirmație în plan de alimentație, eu sunt sceptic, pentru că un experiment calitativ necesită în primul rând un grup foarte mare de oameni de diferite rase, și medii de proveniență. Apoi acest grup trebuie de împărțit omogen în jumate, sau chir 3 părți, în așa fel ca toți participanții să fie cu aceiași stare de sănătate, mod de viață, stare psihică, fond genetic etc. Și unica diferență să fie consumul de omega 3. Și asta o perioadă destul de lungă. Doar atunci se poate afirma că rezultatele obținute se datorează consumului sau a lipsei de consum de omega 3. Dar asta e imposibil, deoarece noi toți suntem diferiți.
Știți că fiecare medicament are reacții adverse, cu toate că au trecut testări clinice, și i se cunoaște bine efectul farmaceutic. Așa și orice aliment.
Sunteți de acord cu mine? Hai să discutăm mai jos în comentarii! Poate mai completați cu ceva…