0037360607420
ru
Care ulei de in într-adevăr e de folos?

Care ulei de in într-adevăr e de folos?

– Vai! Dar el nu e deloc amar! Până acum procuram ulei de in, și nu era așa de gustos! Dați-mi și mie ulei de al vostru!

Așa adesea se exprimă oamenii, când le propun să guste uleiul de in, chiar în timpul presării. Aceștia devin consumători de ulei doar de la prese manuale.

Ce conține uleiul de in?

 La această întrebare, majoritatea dau un răspuns: – omega 3. Poate că nu toți știu ce e asta, dar știu că e ceva bun pentru sănătate.

Cei mai versați vor menționa și conținutul semnificativ de acid folic, de tocoferol (vitamina E), și fitohormoni asemănători estrogenilor (lignani).

 Oricum, este clar că ne interesează mai mult efectele care se obțin consumând ulei de in, decât conținutul lui.

 Și iată doar cele mai evidente:

 • scade vascozitatea sângelui
 • protejează vasele sanguine
 • efect antiinflamator
 • are proprietăți antitumorale
 • îmbunătățește transmiterea impulsurilor nervoase (formează mielina)
 • este un element principal la formarea membranelor celulare
 • ajută la bolile de piele (acnee, psoriazis, eczeme)

Datorită acestor proprietăți, uleiul de in se recomandă în caz de:

 • astm
 • ateroscleroza, boala coronariană și scleroza multiplă
 • infestări cu paraziți, boli fungice și leziuni hepatice toxice
 • obezitate și boli metabolice
 • constipație
 • scăderea acuității vizuale, etc.
 • Sarcină
 • diete de slăbire

Oricum, fiecare din noi având o stare de sănătate individuală, trebuie să se consulte cu un specialist, care să ia în calcul toți factorii, pentru că sunt unele contraindicații despre care voi scrie mai jos.

Cum să folosim uleiul de in în alimetație

Se obișnuește ca dimineața înainte sau în timpul dejunului (unii mai adaugă și seara) o linguriță. Sau se adaugă în salate. Dacă apar balonări, încercați în timpul mesei de prânz.

Cum se păstrează uleiul de in

Păstrați uleiul în recipient de sticlă întunecată, închis etanș, în frigider.

Temperatura preferată e de la +2 la +6.

Termenul ”de viață” e de 14 zile. (Dacă îl păstrăm în frigider fără să umblăm la el, se poată păstra ceva mai mult, dar ne e de dorit) Indiciul după care ne conducem – gustul amărui. Odată apărut, trebuie aruncat produsul. Mai bine pierdem uleiul decât să dăunăm sănătății!

Uleiul cu gust amărui nu puneți în gură – e râncezit!

Atenție!

Dacă consumați ulei de in pentru prima dată, fiți foarte prudenți! Acest ulei este foarte activ! De aceea urmăriți cu atenție reacțiile propriului organism, și dacă nu va merge, poate treceți la semințe. O altă variantă e să folosiți uleiuri de alt tip de semințe cu un conținut mai mic de omega 3.

Rezumat:

 Uleiul de semințe de in este un ulei activ, ceea ce este și un plus și tot odată și un minus.

Plusul – acțiunea e evidentă, real contribuie la schimbări

Minusul – ușor se râncezește

Conține o cantitate sporită de Omega 3, fitoestrogeni. Acțiunea de bază– fluidizarea sângelui, efect antiinflamator, construirea membranelor celulare și celulelor mielinice (care fac ca viteza de deplasare a impulsului în celulele nervoase să fie de 100 de ori mai mare).

Rugămintea mea

Vă rog să vă spuneți părerea în comentariu cu privire la consumul de ulei de in. Acest subiect a ajuns să fie destul de contraversat. Se știe că el este o alternativă mult mai ieftină a uleiului de pește, ca sursă de omega 3. De aceea bănuiesc, că pot fi dezinformări intenționate prin internet. (La fel ca subiectul cu ceaiurile și cafelele) De aceea, dacă doriți să aduceți la cunoștință cititorilor acestui blog experiența D-stră, vă rog să îndrăzniți scriind un comentariu.

Vă doresc sănătate!

P.S Pregătind acest articol, am studiat mai multe articole din internet, și am observat că multe sunt copiate, sau pur și simplu traduse prin Google Translate, fără să fie redactate. Nu dați crezare oricărei informații, ci verificați cine e autorul!

Alte Articole