Ulei de nuci

Uleiul de nuci este un produs unical, care necesită o descriere deosebită. Mulți știu că el ajută la funcționarea bună a creerului. Dar așa să fie oare? Este nevoie de dovezi.

Mai întâi de toate, ca și totate uleiurile vii, cel de nuci este bogat în acizi polinesăturați Omega3 și 6 (1:5).

Mai e bogat și în vitamina E, care este un antioxidant puternic, adică e antiinflamator și anticancerigen. Mai e și vitamina reproducerii, și nu e de mirare că se conține tocmai în semințe și fructe, care trebuie să dea viață la o nouă plantă.

Dar și minerale, cum ar fi magneziu, ferul și cupru, care ajută la scăderea tensiunii, contra anemiei, și în general li se recomandă la ei, care sunt după o intervenție chirurgicală, sau au nevoie de o refacere.

Spre deosebire de uleiul de in, care are un conținut sporit de Omega 3, și deci poate fi consumat ca un component de echilibrare a proporțiri de acizi grași, la uleiul de nucă acestă proporție e aproape ideală, și deci poate fi consumat fără prea mari restricții, decât cele calorice. Nu uitați că uleiul e bun cu măsură 🙂 .

La fel se folosește și în cosmetologie, ca un remediu naturis pentru piele și păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe site-ul nostru. Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.
Accept