0037360607420
ru
Omega 3 – beneficii

Omega 3 – beneficii

Cel mai mult scriu despre omega 3, cei care au interes să vândă produse cu conținut de acest nutrient. Și poate neintenționat, preamăresc rolul acestui component din alimentația noastră.

Care totuși este adevărul? Ce spun cercetările în laboratoare? Care sunt semiadevărurile, care ne fac să credem ceea ce am dori să fie?

Ce trebuie să știm despre omega 3

Omega 3 se numesc o serie de acizi grași polinesăturați, care au o caracteristică comună – numărul de legături duble de carbon. Nu asta de fapt ne interesează, dar ceea că din 11 acizi grași polinesăturați omega 3, noi în consum folosim mai mult trei din ele:

  • ALA (acid alfalinoleic);
  • EPA (acid eicosapentenoic);
  • DHA (acid docosahexenoic).

Primul (ALA) îl obținem din uleiuri vegetale, în special din cel de in, iar celelalte două (EPA și DHA) din ulei de pește.

Este bine de știut că ALA mai trebuie să suporte în organismul nostru o transformare în EPA și DHA. Din această cauză cei ce sunt pentru o alimentație de tip vegetarian, afirmă că sursele vegetale sunt superioare pentru că nu au colesterol. Iar cei care preferă hrană de origine animală, afirmă că organismul nu converetește ALA în EPA și DHA în măsura cuvenită.

Fiecare tabără face afirmații cu toată încrederea, în așa fel, că omul de rând nici nu știe pe cine să creadă. Și anume cuvântul credință, în informarea cu privire la alimentația corectă e cel mai potrivit.

Alegeți fiecare în ce să credeți, iar eu doar aș atrage atenția la faptul că atunci când cineva vă afirmă că un produs conține omega 3, verificați care acid din familia de acizi grași polinesăturați (Omega 3) este concret în acel produs, și apoi căutați informații concret despre acest acid. Sunt studenți de la medicină, care fac bloguri cu date concrete (cred că așa temă pe acasă au 🙂 ) despre acizi grași, sau pe forumuri specializate.

Cert e faptul că uleiurile, ca mediu de dizolvare a vitaminelor, trebuie să fie în organismul nostru.

De asemenea, lipidele sunt elementele ce formează membranele celulare, care sunt în permanentă schimbare, și deci au nevoie de materie de construcții.

Sunt o bogată sursă de energie.

Dar iată ce mai spun și cercetătorii

Omega 3 are un efect puternic antiinflamator.

Reduce stările de depresie și tulburare bipolară.

Omega 3 (DHA) este cel mai abundent acid gras din creer.

Dar e mai puteți adauga voi personal la acest subiect? Scrieți ca de obicei în comentarii!

Alte Articole